Idag växer efterfrågan för jobb inom IT och data allt mer för varje år som går. Detta beror framförallt på marknaden som ständigt utvecklas, tekniken blir allt mer avancerad och människor blir allt mer beroende av data och IT för ett fungerande liv. Människor idag har mycket av sitt liv online eller mobilen och därför måste utbildningarna inom dessa två områden följa med i den växande och inkomstgivande marknaden.

Om man intresserar sig för data och IT är man garanterad en lång karriär med många möjligheter. Bra och praktiska utbildningar inom detta område går idag att finna både på olika universitet, folkhögskolor och komvux. Där man kan välja studietakt samt även ha möjlighet att läsa kursen eller utbildningen på distans om man inte har möjlighet att med jämna mellanrum ta sig till seminarier eller föreläsningar på plats. Här kan man läsa om två av Sveriges bästa och mer populära kurser inom data och IT om man är intresserad av att satsa på en karriär som garanterat genererar jobb i framtiden.

Allmän kurs – IT profil

Det finns många val av allmänna kurser inom IT. En populär kurs är IT Profil som erbjuds av bland annat Hjälmareds folkhögskola. Denna heltidskurs lämpar sig utmärkt för alla som har som mål att jobba inom IT i framtiden och är helt enkelt en bred kurs som ger mycket kunskap inom olika områden. I kursen ingår föreläsningar från ledande yrkesmän och kvinnor samt praktik på Candidator AB för att säkerställa att man har vad som krävs för en livslång karriär inom branschen. Letar man efter en bred och innehållsrik kurs inom data och IT på folkhögskola kommer man garanterat att uppskatta denna allmänna kurs där man lär sig allting om reklam, marknadsföring, data och IT.

Denna folkhögskola har en kursstart i augusti varje år och och man kan även anmäla sig för att besöka skolan under någon av deras öppet hus om man vill lära sig mer. Om intresset finns kan man även skicka efter mer information eller ansöka till kursen på deras hemsida. Hjälmareds folkhögskola ligger i Alingsås och det är här man deltar i kursen och samtliga föreläsningar. 

IT-utvecklare

Detta är ett mycket inspirerande program med flera kurser som erbjuds av Hermods VUX i antingen Avesta eller Östersund. Har man inte möjlighet att medverka i kursen på någon av dessa två skolan kan man även ansöka om att läsa på distans. Denna utbildning lämpar sig utmärkt för alla som i framtiden vill jobba som IT-utvecklare, webbdesigner, webbadministratör eller projektledare. Utbildningen ger goda kunskaper inom samtliga dessa områden och innehåller kurser som bland annat datateknik, miljö- och kunskap, programmering och webbutveckling.

Denna utbildning är öppen för alla som har minst en gymnasieutbildning och vid intresse kan man enkelt ansöka på skolans hemsida. Dessutom kan man där ta del av mer information om samtliga kurser som ingår, startdatum och datum för öppet hus. IT-utvecklare är helt enkelt en mer omfattande utbildning för alla som letar efter en mer gedigen kunskap inom detta område.