Amazon Web Services eller AWS som det också kallas är Amazons egna Cloud Computing. Här kan du hyra in dig, och få lagerutrymme på servrar som dem erbjuder. Du betalar alltså för att få extra lagring. Men hur fungerar allt detta egentligen?

Amazon Web Services

Hur?

Cloud Computing är när du har hyrt en del av en större server för att lagra dina saker. Via internet sparar du dina saker på den server du hyrt och via internet kan du sedan komma åt det igen. Detta har flera användningsområden. Om du till exempel har ett företag men inte vill köpa in egna servrar kan detta vara ett mycket bra alternativ. En annan sak som är väldigt bra är om din hårddisk på datorn kraschar. Då finns allt fortfarande sparat i ditt Cloud så det har inte försvunnit. På marknaden idag finns det mängder av olika aktörer som alla erbjuder olika former av Cloud Computing. Med så många olika alternativ kan man helt enkelt inte låta bli att ställa frågan, varför välja just AWS?

Varför AWS?

AWS har inte satsat särskilt mycket på den del som brukar kallas för The Cloud. Det är där du brukar spara information och andra saker. De har istället valt att lägga mer fokus på själva Computing. Om du registrerar dig på AWS så hyr du i princip en virtuell dator. Den kan göra samma saker som en vanlig dator och fungerar i princip som en vanlig dator. Anledningarna till varför du skulle vilja göra detta är många. Om du har en dator som har Windows som operativsystem men behöver en Mac för att kunna köra vissa program kan detta vara lösningen. Du kan då hyra en virtuell Mac hos många företag vilket gör det möjligt för dig att köra dem program du ville köra. Detta fungerar självklart åt andra hållet också. En annan sak att tänka på är om din dator är gammal och dålig. Då kanske du inte kan köra vissa program som du vill kunna köra. Att då hyra en virtuell dator som enkelt kan köra programmen kan då vara den perfekta lösningen för dig. Du kan köra dem program du ville köra och du slipper köpa en helt ny dator. Men självklart är detta inte det enda AWS erbjuder. Om du helt enkelt vill ha ett ställe att spara dina saker på så har de det också. Här kan du spara dina saker på ett säkert sätt, oavsett vad som händer med dina enheter kommer det du sparat ligga säkert på AWS servrarna. AWS växer stadigt och blir bara mer och mer populärt för varje år som går. Att så många människor väljer just AWS måste betyda något. Det betyder att AWS är en bra tjänst att använda oavsett vad du behöver Cloud Computing för. De har funnits sedan 2002 och de kommer säkerligen att finnas i många år till. AWS är en del av Amazon och Amazon är inget företag som är på väg att försvinna. Därmed kommer även AWS att vara kvar i flera år till.

Varför AWS?